A DGT (Dynamic Ground Truth Reference System) rendszer egy nagy felbontású mérőberendezés. A rendszer menet közben lehetővé teszi a jármű környezeti adatainak megbízható rögzítését, illetve képes a jármű körüli tárgyak beazonosítására. A DGT rendszer műszaki színvonala messze meghaladja a hagyományos járművek érzékelőinek színvonalát. Ez alkalmassá teszi arra, hogy a hagyományos gépkocsik érzékelő rendszereinek tesztjéhez referenciaként szolgáljon, és a járműteszt során a gépjármű által érzékelt adatok helyességét ennek alapján ítéljük meg.

   A DGT berendezés a személygépkocsi tetőcsomagtartójára rögzíthető, ez által gyors és rugalmas üzembe helyezést tesz lehetővé. A rendszer tehergépjárműveken is használható, viszont ez esetben a nagyobb vontatmányok korlátozhatják a rendszer érzékelési terét, így ilyen felhasználási esetekben egyedi testre szabási lehetőséget biztosítunk.

   A DGT mérőrendszer képes a mért adatok online megjelenítésére, de az érzékelt adatokat teljes spektrumban rögzíti és így azok későbbi, offline felhasználásra is rendelkezésre állnak. Az offline kiértékelés során részletesen kielemezhető, hol vannak eltérések a tesztelt gépjármű és a DGT rendszer által érzékelt adatfolyamban, és a különbségek analizálásával az esetleges helytelen működés felderíthető.

   A rögzített adatok további felhasználási lehetősége, hogy ezeket szimulációs környezetben is felhasználhatjuk, és ennek segítségével a jármű reakcióját valós közlekedési helyzetekben, reprodukálható módon tudjuk szimulálni. Mivel a szimuláció a valós járműteszthez képest egy lényegesen gyorsabb és olcsóbb alternatíva, ez a lehetőség az ADAS rendszerek gyors fejlesztési ütemét tekintve jelentős versenyelőnyhöz juttathatja a megrendelőt.

   A DGT rendszerünket elsősorban a gépjárművek korszerű vezetéstámogató rendszereinek és önvezető funkcióinak kifejlesztéséhez és teszteléséhez ajánljuk, mivel ezen feladatok követelik meg leginkább jármű helyzetének nagy pontosságú meghatározását. A nagy pontosság eléréséhez a DGT rendszer 3 lidar, 4 kamera és egy dGPS (differenciális GPS) eszközzel van felszerelve, ami a jármű helyzetének centiméter pontosságú dinamikus lokalizációját teszi lehetővé.

  Cégünk a DGT tesztberendezés és a szükséges szoftverek rendelkezésre bocsátásában, a tesztberendezés installációjában, a szükséges tesztszituációk kidolgozásában, a tesztek elvégzésben, illetve az online és offline adatfeldolgozásban tud megrendelőinek professzionális szolgáltatást nyújtani.

DGT

Lépjen kapcsolatba velünk!

Karmacsi Bernadett
Karmacsi Bernadett