Smart city

Műszaki paraméterek

  • Terület mérete: 15ha
  • 5 almodul
  • Különböző városi és külvárosi környezetek

 

Leírás

A smart city, amelynek legnagyobb tömbmérete 25x60m, a teljes területe pedig 15 ha, a különböző városi környezetek figyelembevételével számos közlekedési, műszaki (NCAP/V2X) és dinamikus teszt helyzetet tesz lehetővé, amelyek során a járművek elérhetik az akár 80km/h sebességet, és az akár 40 tonnás járművek tesztelése is lehetséges. Az épített területen számos 2,75-3,5m szélességű sáv található 25-500m hosszan, továbbá útjelzések/állványok, valamint táblák, utcalámpák, vasúti-/villamos átkelők, különböző burkolatok (aszfalt, beton, bazalt, murva), és ezen kívül olyan útgeometriák, ahol a kereszteződések, körforgalmak és emelkedők (10-20%) valódi európai városokat keltenek életre. Minden almodul a területre jellemző épületeket, illetve homlokzatokat tartalmaz, azaz egy 10m magas városi kanyon homlokzatot a belvárosban.

Az összetett modul fizikai tulajdonságai lehetővé teszik mind a járművek dinamikus, mind pedig az ADAS/AD tesztelését. A különböző kereszteződésekben és sávkialakításokban az alacsony sebességű platooningot, valamint különböző (statikus, illetve mozgó) akadályok használatával a magas és alacsony µ értékű felületeken történő vészfékezést lehet tesztelni. A városi közlekedési helyzetek több járművet is érinthetnek ABS, ATC, ESP használata során tesztelés szempontjából. Ezen túlmenően a járműveket, gyalogosokat, kerékpárosokat és egyéb könnyen sebezhető közlekedési szereplőket (Vulnerable Road Users – VRU) érintő kooperatív teszteket is véghez lehet vinni. Parkolási szempontból különböző kialakításokat és vezetési helyzeteket lehet feltárni, mint például a parkolószolgálat, a parkoló asszisztens rendszerek és az okos parkolási infrastruktúra. Még különböző olyan útépítési zónás helyzeteket is létre lehet hozni, amelyek során sokféle út menti tárgy, úgy mint épülethomlokzatok, fák, parkoló autók, kopott közlekedési táblák, kerítések, hulladéktárolók, stb. állíthatók fel az ADAS/AD tesztek számára. A látszólag végtelen számú előkészíthető közlekedési helyzet, valamint a V2X 5G/DSRC környezetben végrehajtott tesztek lehetősége a V2X és egyéb kommunikációs technológiák legkomplexebb integrációs tesztelését teszi lehetővé, beleértve a smart city „digitális testvérvárosának” bevonását a párhuzamos szimulációs tesztek érdekében. Végül, a modul két végén lévő csatlakozás a belső úthálózathoz lehetővé teszi az intermoduláris tesztelést, illetve a „mindennapi” helyzetek kialakítását, mint például az utolsó mérföld funkciót különböző kombinált mobilitási megoldásokkal.

 

A smart city az AVL-ZalaZONE járműipari tesztpálya új, legkorszerűbb modulja és az európai ADAS/AD tesztelési infrastruktúra etalonja a maga 5 almoduljával, illetve különböző városi tesztkörnyezetével, amelyek a következők:

 az alacsony sebességű parkolási zóna a logisztikai udvarral tehergépjárművek részére,  a belvárosi tér,  a nagysebességű városi többsávos terület,  a külvárosi / lakóövezeti terület,  a különleges “T-elágazási” zóna. Dombos szakasz 10, illetve 20%-os emelkedőkkel

Smart city
Smart city
Smart city

Lépjen kapcsolatba velünk!