Zajmérő felület /NVH/

Műszaki paraméterek

  • Standard 20x20 m-es mérőfelület
  • ISO 10844 aszfaltminőség
  • Kétirányú 250 m-es gyorsítósávok
  • Irodakonténer közvetlen rálátással a pályára

Leírás

A zajmérő felület lehetővé teszi a négykerekű személy- és haszongépjárművek (M és N kategória) UNECE R51.02 és UNECE R51.03 szerinti, valamint a motorkerékpárok (L kategória) UNECE R41.04 szerinti elhaladási zajának mérését és kiértékelését.

Az ISO-tanúsítvánnyal rendelkező pályaelem felületi minősége és az 1. pontossági osztályú Müller BBM PAK MKII elhaladási-zaj mérőberendezések megfelelnek ezen jogszabályok szerinti típusjóváhagyási és gyártásmegfelelőségi (COP) mérések összes kritériumának.

Ezen kívül a modulon gumiabroncs gördülési zaj mérést (UNECE R117) illetve AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System) fejlesztést és tesztelést (UNECE R138 és US 49 CFR 571-14) is kínálunk. Csapatunk emellett egyéb, ezekhez kapcsolódó fejlesztési feladatokat is végez, beleértve az egyes komponensek, a különböző járműbeállítások, vezetési üzemmódok és vezérlőszoftver paraméterek hatását az elhaladási zajra. Az AVL más részlegeivel való szoros együttműködés biztosítja az NVH témakörrel kapcsolatos fejlesztések és optimalizálási folyamatok holisztikus szemléletét.

Ezen kívül cégünk beltéri zaj- és rezgésmérést illetve összehasonlító elemzést is végez a jármű állandó és tranziens üzemi körülményei között. A mért belső zajszintet az AVL adatbázisában szereplő hasonló járművek eredményeihez viszonyítjuk, valamint többféle frekvencia analízist is elvégzünk a szubjektív pszichoakusztikai paraméterek számszerűsítésére.

Zajmérő felület /NVH/
Zajmérő felület /NVH/

Lépjen kapcsolatba velünk!

M. Kiss Bence
M. Kiss Bence

Kiemelt ügyfél specialista