AVL ZalaZONE bokrétaünnep

  • 2021/12/16
  • Thursday

2021. december 3-án különleges eseményre került sor Zalaegerszegen. Ekkor tartották az AVL új épületének bokrétaünnepét.

Az AVL a világ legnagyobb független vállalata, amely járművek fejlesztési, szimulációs és tesztelési technológiáival foglalkozik. Az AVL több mint tíz éve támogat különböző járműgyártókat a biztonságos és megbízható vezetéstámogató funkciók fejlesztésében. Magyarországon az AVL a modern és egyedülálló járműtesztelési és fejlesztési létesítménnyel, a ZalaZONE-nal lépett partnerségre. Az együttműködés eredményeként megszülető AVL ZalaZONE tesztpálya 2019. november 1-je óta működik, és ad otthont a közlekedés jövőjén folyamatosan dolgozó vállalatok úttörő innovációinak.

Az AVL ZalaZONE melletti új AVL épület 150 munkahelyet biztosít, ami újabb lépéssel visz előrébb a lenyűgöző, jövőbeli fejlesztések irányába. A projekt előrehaladását jelképező bokrétát az épület tetején helyezték el, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Dirk Janetzko, az AVL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Robert Fischer, az AVL List GmbH technológiai igazgatója, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Vígh László, a térség országgyűlési képviselőjének jelenlétében. Az ünnepség végén a résztvevők meglátogatták a tesztmodulokat, és drónról csoportkép készült a dinamikus platformnál. Bízunk benne, hogy a következő évek során számos fontos mérföldkövet teljesítünk, és lesz alkalmunk megünnepelni ezeket.