Lelkesedés és szenvedély a mobilitás jövője iránt – IAA 2023

  • 2023/09/21
  • Thursday

 

A 2023-as Müncheni IAA Mobility átütő sikert aratott, hiszen Szeptember 5. és 10. között a város a jövő mobilitásának epicentrumává vált. Az AVL ZalaZONE Autóipari Tesztpályánkkal mi is részt vettünk ezen a rangos eseményen, így lehetőségünk nyílt prezentálni erősségeinket, melyekkel hozzájárulunk a járműipar jövőjéhez. 

38 ország közel 750 kiállítója, több, mint 300 világpremier és újdonság, 3700 akkreditált újságíró és 500.000 látogató jellemezte a 2023-as IAA Mobility világkiállítást, ahol az emberek óriási érdeklődést mutattak a fenntartható- és digitális autók jövőbeni kulcsszerepe iránt. 

A szektor legnagyobb vállalatai mellett számos startup is jelen volt, hogy megcsillogtassa innovációit és felemelkedjen a legnagyobbak közé. Mellettük pedig több, mint 500 nemzetközi csúcselőadó és világsztár hozta közelebb a kilátogatókhoz a mobilitás jövőjét, mint például az Oscar-díjas Natalie Portman, Alyssa Carson aki a Mars-küldetés jelentkezője és Sophia Kianni, aki alapítója az egyik klímavédelmi kezdeményezésnek. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a HIPA-val és a BME-vel közösen az AVL ZalaZONE Autóipari Tesztpálya is része lehetett a jövő mobilitásának ünnepének, egy, a témához méltó, izgalmas és innovatív programmal: Egy életnagyságú “távirányítós autó” vezetése szimultán az IAA Mobility standunkon és a tesztpályánkon “digitális ikerként”. Mindezek mellett lehetőség nyílt az intelligens kereszteződés demójának megtekintésére, ahol a gyalogosok és járművek zökkenőmentesen élnek egymás mellett. Standunk ékköve volt még az újragondolt legendás versenyautó, a Tipo-158, amely a történelemben első alkalommal kapott elektromos hajtóművet! 

Közös érdekünk, hogy teret és lehetőséget biztosítsunk azoknak a cégeknek és nagyvállalatoknak, akik innovációikat próbára tennék és tökéletesítenék tesztpályánkon és kiválóan felszerelt műhelyeinkben. 

Alkossuk és alakítsuk együtt a jövő mobilitását egy fenntartható és klímakompatibilis irány felé, melyben a közlekedés egy újabb szintre emelkedik.