Kis-sebességű kezelhetőségi pálya

Műszaki paraméterek

  • Teljes hossz: 1300 m
  • 6 m útszélesség
  • Különféle lehetséges útvonalak
  • Skid pad a kontrollált driftmanőverhez
  • ~ 60km/h tervezési átlagsebesség
  • Csökkentett súrlódási tényezők ~0.6-0.7 µ nedves körülmények között

Leírás

A kis sebességű vagy vizes felületű kezelhetőségi pálya elsősorban gumiabroncsok, és elektronikus menetstabilizáló rendszerek tesztelését kiszolgáló felület, ugyanakkor helyszíne lehet vezetéstechnikai tréningeknek is.

A közel 1300 méter hosszú, 6 méter széles pálya teljes hosszon beépített vizező rendszerrel van ellátva. A 6 zónából álló, távolról vezérelhető vizező rendszer lehetővé teszi a pálya különböző konfigurációban történő használatát, szükség esetén tesztjárművek egymástól való elszeparálását.

Az útfelület nedvesítésére felhasznált víz visszaforgatásra kerül, ezáltal csökkentve a felhasznált víz mennyiségét, a környezet terhelését. Az éles kanyaroknak és a vizezett, speciálisan csiszolt aszfaltfelület limitált tapadásának eredményeképp a pályán elérhető átlagsebesség viszonylag alacsony, megközelítőleg 60 km/h.

A wet handling pálya részét képezi még egy kör alakú, úgynevezett skid-pad modul is, amelyet csiszolt bazalt, valamint aszfalt felület alkot. Ez lehetővé teszi alacsony tapadású felületen a kontrollált alul- és túlkormányzottsági, valamint driftmanőverek végrehajtását biztonságos körülmények között.

A pálya teljes területe kizárólag vizezett állapotban használható tesztelésre, megakadályozva ezzel a gumiabroncsról leváló részek felkenődését a felületre, így lehetséges a homogén tapadási viszonyok biztosítása.

A sofőrök biztonsága érdekében a pályamodul fűvel borított biztonsági zónával van körülvéve.

Kis-sebességű kezelhetőségi pálya
Kis-sebességű kezelhetőségi pálya
Kis-sebességű kezelhetőségi pálya

Lépjen kapcsolatba velünk!

M. Kiss Bence
M. Kiss Bence

Kiemelt ügyfél specialista